Στο απόλυτο σκοτάδι: Οι μηχανικοί της Red Bull κάνουν pit stop κάτω από 3 δλ. χωρίς να βλέπουν (video)


Τα φώτα σβήνουν κι η δράση αρχίζει, αλλά στην κυριολεξία, αφού οι μηχανικοί της Red Bull έκαναν ένα τέλειο pit stop στο απόλυτο σκοτάδι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Magenta Stills / Red Bull Content Pool
  • 14/12/2023

Η σεζόν της Formula 1 ολοκληρώθηκε, αλλά η Red Bull δεν πάει ακόμα διακοπές.

Οι μηχανικοί της πρωταθλήτριας του 2023 εκτέλεσαν τη χορογραφία ενός pit stop χωρίς ίχνος φωτός. Όντας στο απόλυτο σκοτάδι, το pit crew της ομάδας εκτέλεσε το λεγόμενο 'Pitch Black Pit Stop', αποδεικνύοντας πως ακόμα και χωρίς να βλέπουν μπορούν να κάνουν αυτό για το οποίο προπονούνται καθημερινά. Η Red Bull, άλλωστε, είναι η ομάδα με τα πιο γρήγοραpitstops εδώ και έξι χρονιές

Οι μηχανικοί έκαναν τρεις δοκιμές του pit stop με τα μάτια δεμένα, προτού πάνε στον ειδικό χώρο στα κεντρικά της ομάδας στο Milton Keynes για να δοκιμάσουν να κάνουν ένα pit stop κάτω από 3 δευτερόλεπτα χωρίς φως.

Μετά από 10 προσπάθειες και ξεκινώντας από τα 8 δευτερόλεπτα,, τα 22 μέλη του pit crew κατάφεραν να αλλάξουν και τα τέσσερα ελαστικά του μονοθέσιου μέσα σε 2,84 δευτερόλεπτα

Η όλη προσπάθεια καταγράφηκε από 27 υπέρυθρες κάμερες και με τη βοήθεια τεχνικών και οπερατέρ που ειδικεύονται στην κινηματογράφηση σε συνθήκες απόλυτου σκότους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η McLaren έκανε το πιο γρήγορο pit stop στην ιστορία της F1! Δείτε τον χρόνο (photo)

Αυτός θα είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος του Verstappen τη νέα σεζόν

F1: Ο Νικόλας Τομπάζης αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα μονοθέσια του 2026